Email support

info@van-elterenservices.com

Telefoon

+31 (0)181 46 50 10

Openingstijden

Ma – Vr 08:00 – 17:00

Van Elteren Services > ATEX verlichting

Onze medewerkers staan klaar om u vrijblijvend te adviseren

Vul het contactformulier in

of bel ons via 0181 465020 (menukeuze 2)

Verlichting, met name in de specifieke explosiegevaarlijke zones, blijkt in de praktijk vaak het ondergeschoven kind. Budget, tijd, gebrek aan capaciteit en daarmee gebrek aan de juiste aandacht zijn factoren die vaak bijdragen aan het uitstellen van reparatie dan wel vervanging van ATEX verlichting.

Echter, uit jaarlijkse (ATEX) inspecties blijkt vaak meer aan de hand te zijn dan dat wat men in eerste instantie verwacht. Tijdens werkzaamheden op site worden bijvoorbeeld armaturen vaak beschadigd doordat er met steigers en ladders tegenaan gestoten wordt. De meeste schade wordt echter veroorzaakt door weersomstandigheden.

En als een verlichting niet meer brandt, betekent dit niet alleen dat de omgeving onvoldoende verlicht is, maar het kan ook zo zijn dat de specifieke armatuur niet meer voldoet aan de ATEX richtlijnen. In beide gevallen kan een onveilige situatie ontstaan die veel grotere gevolgen heeft  dan een armatuur repareren of vervangen.

ATEX verlichting is essentieel in een explosiegevaarlijke omgeving. Explosies ontstaan bij een combinatie van een brandbare stof, zuurstof en een ontstekingsbron. In ATEX omgevingen is het dan ook altijd noodzaak om minimaal één van deze elementen te voorkomen of af te schermen van de andere elementen.

ATEX verlichting is specifiek ontworpen om dit risico te voorkomen. Een passende selectie van de juiste ATEX verlichting is dan ook essentieel. Hierbij speelt het niveau van de explosiegevaarlijke zone waar de verlichting hangt een rol, maar ook de benodigde lichtsterkte.

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde en betrouwbare partij voor het beheer en onderhoud van uw ATEX verlichting? Neem dan contact met ons op via  bovenstaande button of telefonisch.

ATEX verlichting

Engineering, Projectmanagement, Installatie en Inbedrijfstelling, Beheer & Onderhoud.

Waaruit bestaat onze dienstverlening voor de ATEX verlichting?

 • Nieuwe verlichting
 • Vervanging van de oude verlichting naar LED
 • Vervangen defecte (LED) verlichting
 • Vervangen van kabels, Junction boxen, masten, montageplaten en toebehoren
 • Eigen producten voor ATEX Armaturen
 • ATEX rapportage (ten bate van de ATEX inspectie) van de nieuwe dan wel vervangen armaturen en onderdelen
 • Beheer & Onderhoud van de bestaande verlichting
 • (2) Jaarlijkse inspectierondes en rapportage

Downloads:

De projectbenadering van Van Elteren Services B.V: maatwerk in élke fase    

Standaardoplossingen zijn op veel plaatsen te koop. Van Elteren Services B.V. is echter gespecialiseerd in het leveren van maatwerk, van begin tot eind. Dat betekent verantwoordelijkheid voor iedere fase van de totstandkoming van het resultaat en ook voor het blijvend optimaal functioneren van uw installatie. De projectbenadering van Van Elteren Services B.V. houdt achtereenvolgens in:

 • het analyseren van de problemen;
 • het verstrekken van advies;
 • het produceren van de diverse componenten;
 • het realiseren van de installatie;
 • het verlenen van service en onderhoud.

Volledig gecertificeerd

Om onze kwaliteit te waarborgen en onze expertise te kunnen tonen aan u hebben wij ons door de jaren heen op allerlei gebieden in klimaattechniek en e&i gecertifieerd:

 • VCA P;
 • ISO 9001:2015;
 • NCP Erkend Rookbeheersingsbedrijf;
 • NCP 2283;

Het totaaltraject voor ATEX verlichting wordt compleet verzorgd

Van Elteren Services B.V. draagt zorg voor het gehele traject en beschikt daartoe over een eigen engineeringafdeling, productie- en uitvoeringsfaciliteiten. In onze activiteiten staat kwaliteit centraal. Bovendien kunt u rekenen op een uitstekende after-sales service.

Als totaaloplosser gaat Van Elteren Services B.V. echter verder dan de techniek alleen. Vooral de esthetiek van noodzakelijke functionaliteiten is een specialiteit die het best tot haar recht komt bij vroegtijdige betrokkenheid in een project. En die architecten de mogelijkheid biedt grenzen te verleggen.

Onze medewerkers staan klaar om u vrijblijvend te adviseren

Vul het contactformulier in

of bel ons via 0181 465020 (menukeuze 2)